donderdag 7 februari 2013

Routestress, Koreanen en terug naar huis


Good morning!

De woensdagmorgen begon met een bezoek aan verzekerings-iets Lloyds TSB. Daar zouden we een rondleiding krijgen, maar helaas ging dit voor mij niet door. Had ik speciaal voor deze gelegenheid een stropdas gekocht, hebben we een verkeerde routebeschrijving meegekregen en staan we aan de andere kant van de stad. Het bezoek was niet meer te redden en dat vond ik oprecht jammer.

Armte

Verder stond er voor vandaag overdag ook niets anders op het programma en dus was het maar tijd om wat door London te slenteren. De reis voerde mij naar Upton Park, het stadion van West Ham United. Upton Park staat in een armere wijk en is een gigantisch gebouw. Het valt dan ook ontzettend op tussen al die kleine verouderde huizen, want Upton Park ziet er van buiten gemoderniseerd uit. De binnenkant bleef wederom onontgonnen terrein, helaas, maar de grote fanshop maakte veel goed.
Tijd om naar een ander stadion in de buurt te gaan, Brisbane Road. Doorgaans zal men denken, dat dat een straat is in Australiƫ, maar het is het voetbalstadion van Leyton Orient in de wijk Leyton. Leyton is net als West Ham een arme wijk en kenmerkt zich door de vele winkels gespecialiseerd in buitenlands eten, zoals eten uit de Poolse keuken. Ik was tot op heden nog niet op de hoogte van het bestaan van iets als een Poolse keuken, maar het lijkt er op dat dit een wijk is waar veel emigranten wonen. Het stadion zelf ziet er op het eerste gezicht heel verlaten oud. De voorkant is een grote bende, maar een ronde om het stadion heen leert dat alleen de voorkant zo oud is. De achterkant ziet er als nieuw uit en het stadion wordt geflankeerd door huizen die direct aan het stadion vastzitten. Ook hier is de fanshop weer open, al is deze wel iets kleiner dan die van West Ham. Moet gezegd, Leyton speelt dan ook in de League One, het derde niveau in Engeland. Maar toch is het een van de leukere stadions die ik gezien heb hier!

Souvenirs

Aangezien ik nu toch al aan de gang ben met het kopen van souvenirs en ik geen routekaarten meer voorhanden heb, besluit ik maar om nog even terug te gaan naar Stamford Bridge en Craven Cottage om nog wat spullen te kopen. Op Craven Cottage tref ik een gekkenhuis. Aldaar was net de wedstrijd Zuid-Korea - Kroatiƫ gespeeld en daardoor zag het bij Craven Cottage zwart van (vooral) de Koreanen, wachtend op dat ene kiekje van die international die net met 4-0 verloren heeft. Ook op het metrostation is het op de terugweg een gekkenhuis, tussen al die uitzinnige Koreanen.

Jack the Ripper

Na het avondeten wachtte nog een Jack the Ripper tour door London, waarin wij alle plekken te zien kregen die belangrijk waren bij de moorden van Jack the Ripper. De rondleider kan deze verhalen uiterst grappig vertellen met mooie plaatjes en daarom is dit een zeer leuk tijdverdrijf.
Een lekker drankje als afsluiting in de kroeg onder ons hostel stond ons nog te wachten. De ochtend is echter alweer aan de gang en dat betekent dat wij alweer onderweg zijn. Om 6 uur vertrok onze bus naar Harwich, waar wij de boot naar Hoek van Holland zullen pakken. Vanavond zijn we weer thuis, oant sjen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten