dinsdag 5 februari 2013

Het kan vriezen en het kan dooien


Good evening!

Day two in sunny England! Althans, even dan. Het heeft ook heel kort gesneeuwd, het weer is hier erg divers. Gelukkig straalt mijn gezicht geen greintje onweer maar des te meer zonneschijn uit. Het was weer een mooi dagje.

Stadswandeling

Na een lekker ontbijtje stond er als eerste activiteit een stadswandeling op het programma. Tijdens deze stadswandeling liepen wij langs het Buckingham Palace, zagen we de wisseling van de wacht plaatsvinden onder de belangstelling van veel mensen en liepen we langs het huis van David Cameron. Of nuja, erlangs... We mochten de desbetreffende straat niet in, omdat Cameron bezoek kreeg van een of andere bobo. Wie dit was, geen idee, maar ook nadat de beste man of vrouw was gearriveerd mochten we er niet langs lopen. De tocht eindigde bij de Big Ben en daarmee hebben we enkele grote attracties van London gezien. Toch viel de tocht stiekem een beetje tegen, want overal was het gigantisch druk en dat maakte het dat we eigenlijk niet zo heel veel konden zien.

Roehampton

Vrijwel direct daarna reisden wij af naar de universiteit van Roehampton om daar een college te volgen en te kijken naar de faciliteiten aldaar. Het college ging over marketing door mond-tot-mond-reclame, social media en viral marketing en dat vond ik best interessant. Het rondkijken op de universiteit deden wij onder leiding van een Ierse Harry Potter-freak. Echt leuk om allemaal te zien was het niet, de meeste faciliteiten zijn minder dan op onze eigen school en doordat we eerder de kosten van collegegeld op de universiteit hadden gezien, was het allemaal helemaal niet interessant meer.

The Springbok

Het is vier uur, zeven uur is de volgende afspraak en dus hebben wij vrije tijd. Daar weten wij wel raad mee. Vanuit Putney Bridge (in de buurt van Craven Cottage) reisden wij af naar Wood Lane om naar het stadion van QPR te gaan: Loftus Road. Voor jullie herinnering, dat is het stadion dat wij gisteren links van de BBC hebben laten liggen. Het bleek daar nog geen 5 minuten lopen vandaan en het was een leuk stadionnetje. Er was een leuk klein cafeetje bij, speciaal voor QPR-supporters genaamd The Springbok. Dit was het absolute hoogtepunt van het stadion, want veel meer dan hoge muren hebben wij van het stadion gezien. De fanshop ging net voor onze ogen dicht en dus zat het daar niet mee. De prachtige oude sfeerbeelden op de muren maakten veel goed en daarmee vind ik het stadion van QPR net iets leuker dan Stamford Bridge.

Avondeten

Voor het avondeten moesten wij om 19:00 op het station Aldgate East zijn. Dit bleek een lastig station om te bereiken. We waren weer eens de weg kwijt in het openbaar vervoer en waren uiteindelijk stipt op tijd op het station waar wij ons moesten melden. Volgende probleem: de echte bestemming was 'de' uitgang, maar daar bezit dit station er liefst vier van. Uiteraard kozen wij de verkeerde en waren we, mede omdat we niet de enigen waren, net iets te laat op plaats van bestemming.
Klaar om samen te dineren. Althans, dat was onze gedachte. Niks van dat alles is waar. De opdracht was om met een klein groepje bij een restaurant af te gaan dingen. Uiteindelijk hebben wij een restaurant gevonden waar wij ons voor 10 pond aardig volgevreten hebben en daarbij ook nog eens gratis bier kregen; niet onaardig.

Inmiddels is het avond en staat ons nog een volle dag in London te wachten. Vanavond drinken we nog een lekker drankje met elkaar en daarna wacht ons nog een druk dagje. See ya!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten